Accoya - formstabilitet och överlägsen prestanda

Accoya fasad fönster dörrar

På en naturskön tomt strax utanför Åkersberga norr om Stockholm har Rejäl Bygg uppfört två unika villor där man utnyttjat potentialen på trämaterialet Accoya till det yttersta.
Projektet har helt klart Accoya-trä som utgångspunkt. Förutom panelen på huset är samtliga dörrar och fönster tillverkade i Accoya. Runt huset flyter panelen ut i en smal avsats som ramar in byggnaden på ett smakfullt sätt, också det i Accoya. Vissa delar av innergården är också lagd med Accoya trall. Alla dessa applikationer är i obehandlat Accoya-trä.


Med en enastående hållbarhet och formstabilitet kräver betydligt mindre underhåll

Accoya har testats under lång tid i alla typer av väderförhållanden – både över och under marken och till och med i vatten – och har visat sig stå emot de allra tuffaste utomhusmiljöer. 

Tester på Accoya

Oberoende tester genomförda av TRADA visar att acetylerat trä har minimal vridning, även under experimentella förhållanden som syftar till kupning. I dessa tester överträffar Accoya-trä andra träslag som vanligtvis används till fasadpaneler. Fördelarna med en sådan stabilitet är särskilt viktiga i användningsområden där träet skall målas eftersom stabiliteten i Accoya medför mindre frekvent underhåll än för annan träpanel. 

Den enastående hållbarheten och formstabiliteten betyder att Accoya-trä kräver betydligt mindre underhåll, eftersom färg och bets stannar där de ska vara, på träet.
Testresultaten mellan Accoya-trä och icke modifierat trä visar varje gång att ytbehandlingar varar upp till 3 gånger längre på Accoya-trä.

Prover 

Kontakta kundtjänst för prover eller besök oss på Studio B3 - Stockholms största showroom. Mötesplats för inredning, arkitektur och design.


Följ oss på sociala medier | Instagram @ceosab | Facebook
--------------------------------------------------------------------


© CEOS | kundtjanst@ceos.se | Organistationsnummer - 5567123319