Älvsbyhus

Flexibel leverantör till nyckelfärdiga hus

Det första Älvsbyhuset levererades 1960. Sedan dess har drygt 36 000 hus byggts och levererats runt om i Sverige, Finland, Danmark och Norge vilket gör Älvsbyhus till Sveriges största hustillverkare. 

Det mesta i ett Älvsbyhus tillverkas i de egna produktionsanläggningarna i Älvsbyn, Bjärnum, Vålberg samt Kauhajoki i Finland. Älvsbyhus tillverkar inte bara det färdiga huset utan även till exempel inredningar i de egna fabrikerna. Den rationella produktion samt att företaget kontrollerar hela tillverkningskedjan, från skogsråvara till färdigt hus gör att kunden får ett mycket förmånligt pris på sitt Älvsbyhus.

Image

Det är på grund av detta som CEOS är en viktig leverantör till Älvsbyhus. CEOS med sin lokala närvaro i Skellefteå kan tillgodose produktionen med träbaserat skivmaterial i såväl stora volymer som mer kompletterande specialprodukter. Eftersom man bygger nyckelfärdiga trähus är det viktigt att ha närheten till det kompletta lagerlagda sortimentet som CEOS erbjuder med snabba leveranser. 

Inför framtiden kommer kraven på materialen bli högre speciellt när det gäller miljö. Därför ligger det helt i linje med CEOS satsning på ett mer miljöklassat sortiment av skivmaterial såsom FSC, PEFC och CARB.

CEOS levererar framförallt olika varianter av MDF, HDF och plywood till de nyckelfärdiga trähusen.

Läs mer om Älvsbyhus på: www.alvsbyhus.se

Image