Formica - Laminat

Vad är laminat?

Laminat är ett materialet som föreskrivs av arkitekter och används av bland annat butiksinredare, entreprenörer, möbeltillverkare och andra tillverkare på grund av dess mångsidiga och tåliga egenskaper. Det breda utbudet av mönster, färger och ytor, tillsammans med möjligheten att använda en rad olika kvaliteter, lim och snickerier, gör att rätt specifikation och bearbetning är avgörande för ett bra slutresultat.

Formica är en av våra leverantörer som erbjuder ett brett sortiment av laminat.

Dekorativt högtryckslaminat är ett ytmaterial av hög densitet. Formica® laminat består av skikt med speciellt utvalt papper som impregnerats med värmehärdande syntethartser och pressats samman under värme och mycket högt tryck. Ytskikten, med dekorativa mönster och kulörer, är impregnerade med melaminbaserade hartser för att ge hög beständighet mot nötning, slag och stötar, värme och missfärgning. Stomskikten är impregnerade med fenolhartser som gör materialet starkt och flexibelt.

Format

Formicas laminatskivor finns tillgängliga i en rad olika format. Tillgängligheten beror på kvalitet och yta.

Vikt

Formica laminat väger i allmänhet ca 1,4 kilogram per kvadratmeterper millimeter skivtjocklek.

Kollektioner

Infiniti - Skyddar mot fingeravtryck och märken

Under januari 2017 lanserades Formica Infiniti™ 
- En helt ny generation av ytstruktur som- ser bra ut, känns bra och håller sig bra. Formica Infiniti™ är utvecklad med en teknik som skyddar mot fingeravtryck och märken som gör att det håller mycket längre. Passar väldigt bra i välbesökta miljöer. 

TrueScale - Upplev naturens färgskala med TrueScale

Formicas TrueScale kollektion erbjuder det äkta utseendet hos högklassiga material som marmor, kvarts och trä utan mönsterupprepning över laminatskivornas bredd. TrueScale har utvecklats för kommersiella projekt och fångar naturmaterialens dramatiska effekter till en bråkdel av kostnaden. Läs mer på Formica Group - TrueScale

Broschyrer


Prover 

Kontakta kundtjänst för prover eller besök oss på Studio B3 - Stockholms största showroom. Mötesplats för inredning, arkitektur och design.


Följ oss på sociala medier | Instagram @ceosab | Facebook


© CEOS | kundtjanst@ceos.se | Organistationsnummer - 5567123319