Ceder fasad

CEDER - ETT AV DE BÄSTA OCH MEST ANVÄNDBARA TRÄSLAG FÖR UTOMHUSMILJÖ

Ceder är ett av de bästa och mest användbara träslag för utomhusmiljö men även lämplig till invändiga paneler. Speciellt populär är cederpaneler på husfasader, då den klarar av stora påfrestningar av väder och vind. En cederpanel ger en snygg och tålig fasad som obehandlat blir vackert grå med tiden. Ceder är ett unikt träslag som har en mjuk struktur, raka fibrer, tydliga årsringar samt en karakteristisk aromatisk doft. 

CEDERTRÄ GER MÖJLIGHET ATT BYGGA BÅDE VACKERT OCH EKOLOGISKT

Cederträ har, tack vare sina fina egenskaper, använts under flera tusen år för byggnation men är ett relativt nytt material i svensk arkitektur. Det har skapat nya spännande möjligheter till olika uttryck i till exempel fasader. Antingen som enda fasadbeklädnad eller som inslag i till exempel en putsad fasad. 

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Det är ett av de bästa och mest användbara träslagen till utomhusarbeten men även lämpligt till invändiga paneler. Cederträ används till en mängd olika bygg och inredningsprojekt;- till exempel fasadpaneler, fondväggar, solskydd, pergola, bastu, staket, båtar.

NATURLIGT OCH MILJÖVÄNLIGT - INGA KEMISKA TILLSATSER

Ceder har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) vilket gör den väldigt efterfrågad till panel men även andra dekorativa utsmyckningar så som vindskivor, smygar och foder runt fönster. Ceder avlastar därmed miljön om det används som ersättning för impregnerat virke.

FÄRGNYANSER OCH PATINA

Efter exponering för väder och vind antar ceder vackra silvergråa nyanser. Cederträ har som en obehandlad cederpanel en livslängd på över 50 år. Vill du hellre behålla cederpanelens originalfärg som sträcker sig från röd till vit går det bra att olja den med pigmenterad träolja. 

LÄTT OCH FORMSTABILT

Genom att cedern har så låg densitet, vikten är ca 385 kg/ m3, har det god värmeisoleringsförmåga. Träslaget är dessutom formstabilt och fuktrörelserna är betydligt mindre jämfört med många andra träslag.

BEHANDLING

Cedern är ett lättarbetat trävirke som lämpar sig för limning och ytbehandling. Cedern mår bäst av naturliga rengöringsmedel vid rengöring. Brandskyddsbehandling på ceder är möjligt, kontakta oss för alternativ. 

PROFILER

Egen profil
Förutom våra egna profiler kan vi hjälpa er ta fram er egna profil och dimensioner. Kontakta oss för förslag.

VÄL UTVALDA PRODUKTER FRÅN HÅLLBART SKOGSBRUK

För CEOS är det en självklarhet att den verksamhet vi bedriver ska ske med minimal miljöpåverkan. Vi har som mål att överträffa våra kunders förväntan. Oavsett var och hur kunden gör affärer med CEOS skall man kunna lita på att vi levererar produkter och tjänster som håller den standard som våra kunder har rätt att kräva. Allt vårt cederträ- Western Red Ceder från Kanada är 100% PEFC certifierad.

CEOS är PEFC certifierade

Sedan 2018 är vi certifierade enligt PEFC, ett globalt certifieringssystem som garanterar att flertalet av våra produkter är 100% PEFC certifierade och kommer från ett hållbart skogsbruk.

PEFC cert CEOS         PEFC 20 år

Sortiment - Ceder på lager

Massivträ ceder och olika ceder komponeter - CEOS ceder sortiment

*Utöver vårt standardlager finns följande virke att tillgå mot förfrågan:

23,5 x 100/125/150/200 mm
32 x 100/150 mm
50 x 100/150 mm

Dokument

-------------------------------------------------------------------------------

Helhetslösningar för utomhus- och inomhusprojekt

CEOS utomhusmiljö hanterar större och komplexa förfrågningar. Genom att lägga fokus tidigt i projekten tillsammans med våra kunder och leverantörer skapar vi tryggare helhetslösningar.

Vi hjälper dig bli mer lönsam

Med vår materialkunskap kan vi ge dig support och hjälp att hitta rätt material. Materialvalet kan vara avgörande för att ett utomhusprojekt ska bli riktigt lönsamt. Använd vår erfarenhet för att hitta intressanta och alternativa lösningar.

Kontakt

Kontakta oss för mer information om återförsäljare eller för prover.

Göteborg

Telefonnummer: 031-51 51 51

Förfrågan/order via mail - utomhusmiljo@ceos.se

CEOS AB
Vallgatan 15
411 16 GÖTEBORG