Accoya - lämpliga användningsområden

Dörr- och fönsterindustrin kan se stora vinster i materialet

Det finns många användningsområden för produkten där dess egenskaper ger arkitekter och designers fritt spelrum. För den svenska marknaden är det naturligtvis dörr- och fönsterindustrin som kan se stora vinster i materialet. 

Beklädnader och fasadpaneler  

Accoya-trä är lämpligt för beklädnader och fasader och är det idealiska valet där estetik och långa intervall mellan underhållen krävs. Formstabiliteten, hållbarheten och den naturliga UV-resistensen för Accoya®-trä ger en minskad totalkostnad under sin hela livsperiod. 

Fönsterkarmar, dörrar och jalusier 

Accoya-trä är naturligt isolerande och är mer hållbart och formstabilt än andra träslag. Det betyder att fönster inte sväller fast, dörrar alltid kan öppnas lätt och jalusier behåller sin naturliga skönhet. Accoya®-trä kan målas med täckande, halvgenomskinlig eller transparent färg, och dess lägre underhållskrav sänker kostnaderna. 

Utomhusmöbler och -utrustning 
Accoya-trä är perfekt för bord, stolar, trähus, lekplatser, planteringslådor och trädgårdsvirke eftersom det är giftfritt och kan motstå olika väderförhållanden och hålla i minst 25 år även under mark. 

Altandäck 
Vid utformning av altandäck är det viktigt med naturlig skönhet, styrka och prestanda i alla väder. Ett hållbart trä med enastående egenskaper och dimensionell stabilitet är önskvärt. Det är även avgörande att träet är giftfritt och därför säkert för både människor och husdjur. Accoya-trä uppfyller dessa krav.


Dokumentation

Användningsområden


Vad är Accoya - trä!

Tester


Mer om Accoya

Accoya - Användningsområden

Accoya - formstabilitet och prestanda

Accoya - Miljö

Accoya - Ytbehandling


Accoya projekt i olika länder

Projekt gjorda i Accoya


Producenter i Sverige som tillverkar fönster och dörrar i Accoya

Producenter/snickerier som med flera års erfarenhet tillverkat fönster eller dörrar i Accoya


Prover 

Kontakta kundtjänst för prover eller besök oss på Studio B3 - Stockholms största showroom. Mötesplats för inredning, arkitektur och design.


Följ oss på sociala medier | Instagram @ceosab | Facebook© CEOS | kundtjanst@ceos.se | Organistationsnummer - 5567123319